رابینز (1991) در تعریف خود در مورد خلاقیت چنین میگوید: خلاقیت به معنی توانایی ترکیب ایدهها در یک روش منحصر به فرد یا ایجاد پیوستگی بین این ایدههاست.
لوتانز نیز خلاقیت را به وجود آوردن تلفیقی از اندیشهها و رهیافتهای افراد و یا گروهها در یک روش جدید تعریف میکند.
به همین دلیل لازم است که مدیران از فرایند مدیریت خلاقیت در سازمانها آگاه باشند و توسط فرآیند هایی آن را تشویق نمایند تا سازمانها با بکارگیری خلاقیت بتوانند اثربخش شده و قادر باشند راههای جدیدتر، بهتر و خلاقتر انجام وظایف را بیابند. همچنین افزایش سطح خلاقیت سازمانی باعث میشود که سازمان ها در رویاروی با بحران ها انعطاف پذیر تر و به طور منطقی با مسائل و تنگناها برخورد کنند و در صورت نیاز به تغییر و تحول در سازمان، پس از بررسی دقیق و عالمانه، آن را اعمال کنند. از آنجایی که عمده کار و فعالیت انسانها در سازمانها انجام میگیرد، مدیران میتوانند ظهور خلاقیت را در سازمانها با ایجاد زمینهی مناسب سرعت بخشند(آقایی فیشانی،1387) و این تحقق نخواهد پذیرفت، مگر اینکه خود مدیران دارای افقهای فکری خلاقانه باشند.
با توجه به بخشهای کاری جمعیت هلال احمر که در امور بهداشتی، آموزشی کمک رسانی و بخش خدمات توانبخشی فعالیت دارد باید موضوع خلاقیت و فرهنگ جدی گرفته شود.از آنجایی که مدیران جمعیت باید در مواقع ضروری بسیار مشکل و خطرناک تصمیمات سریع و درستی را بگیرند برای کمک رسانی به آسیب دیدگان مسائل آموزش و بهداشتی از این رو خلاقیت این مدیران در مواقع اضطراری بسیار حائز اهمیت میباشد.از این رو سعی شده تا در این تحقیق به بررسی رابطه بین فرهنگ سازمانی و خلاقیت مدیران جمعیت پرداخته شود.
3-1- اهمیت و ضرورت تحقیق
فرهنگ سازمانی با آنکه پیشینهای دراز دارد ولی موضوعی است که به تازگی در دانش مدیریت و به ویژه در قلمرو بالندگی سازمانی و رفتار سازمانی راه یافته است. فرهنگ از دیرباز برای شرح کیفیت زندگی جامعهی انسانی به کار برده میشده و دربارهی آن سخن بسیار رفته است. ولی دربارهی فرهنگ سازمانی یا آنچه خمیرمایهی کار و رفتار مردمان در سازمان است تا این سالها سخن اندک و کوتاه گفته شده است. فرهنگ سازمانی یکی از عوامل موفقیت یا ناکامی سازمانها در محیط پویا و در حال تحول کنونی است (شجاعی، 1384، ص19). با افزایش انگیزش در میان کارکنان، دادن آزادی عمل و تفویض اختیار، ایجاد گروههای کاری و حمایت متقابل اعضاء گروه در جهت ترکیب اندیشههای متفاوت، اعطای پاداش و تشویق، ارتقای شغلی، اعتماد کردن و باور داشتن به افراد، عدم ارزیابیهای بیمورد و وقتگیر، ایجاد فضای کاری آرام و بدون ترس و بیم، حمایت سازمانی، تقویت همکاریهای متقابل و ایجاد هماهنگی مناسب با کارکنان، ایجاد جذابیت کاری برای کارکنان، عدم اجبار به شغل نامناسب به افراد، در اختیار قرار دادن منابع مهمی چون زمان و تخصیص منابع مالی جهت ایجاد انگیزه در افراد، احساس هدف مشترک بین کارکنان و مدیران و ایجاد هستههای پژوهشی و نوآورانه در سازمان از جمله عوامل مهمی هستند که
مدیران با تأثیر بر آنها زمینههای شکوفایی و توسعهی خلاقیت را در خود و کارکنان فراهم ساخته و به ارتقاء و پیشرفت سازمان خود کمک مینمایند(رها عزآبادی،1379،ص28). مدیران جمعیت هلال احمر با بررسی تعداد کثیری از کارمندان و امداد گران زن و مرد با نیاز های متفاوت جسمی و روانی و استفاده صحیح و جهت دار از استعدادها و توانایی های آنها روبرو هستند.لذا ضرورت این تخصیص برای بررسی فرهنگ سازمانی و رابطه آن با خلاقیت از دیدگاه مدیران جمعیت هلال احمر استان زنجان برای ایجاد تحولات و بهره وری و ارتقا سازمانی جمعیت هلال احمر ضروری تلقی میشود.ضرورت دارد که مدیران متوجه شوند چقدر خود دارای خلاقیت هستند و تا چه حد ریسک پذیر و دارای ایده های نو هستند و چقدر برای ارتقا سطح کیفی سازمان تلاش میکنند.
4-1- اهداف تحقیق
1-4-1- هدف کلی تحقیق: رابطهی فرهنگ سازمانی با میزان خلاقیت مدیران و معاونان جمعیت هلال احمر استان زنجان.
2-4-1- اهداف ویژه:
1- تعیین رابطه بین مولفهی نوآوری با میزان خلاقیت مدیران و معاونان جمعیت هلال احمر استان زنجان.
2- تعیین رابطه بین مولفهی ریسکپذیری با میزان خلاقیت مدیران و معاونان جمعیت هلال احمر استان زنجان.
3- تعیین رابطه بین مولفهی رهبری با میزان خلاقیت مدیران و معاونان جمعیت هلال احمر استان زنجان.
4- تعیین رابطه بین مولفهی حمایت سازمانی با میزان خلاقیت مدیران و معاونان جمعیت هلال احمر استان زنجان.
5- تعیین رابطه بین مولفهی کنترل با میزان خلاقیت مدیران و معاونان جمعیت هلال احمر استان زنجان.
6- تعیین رابطه بین مولفهی سیستم پاداش با میزان خلاقیت مدیران و معاونان جمعیت هلال احمر استان زنجان.
7- تعیین رابطه بین مولفهی سازش با میزان خلاقیت مدیران و معاونان جمعیت هلال احمر استان زنجان.
8- تعیین رابطه بین مولفهی الگوی ارتباطی با میزان خلاقیت مدیران و معاونان جمعیت هلال احمر استان زنجان.
9- تعیین رابطه بین مولفهی هویت با میزان خلاقیت مدیران و معاونان جمعیت هلال احمر استان زنجان.
10- تعیین رابطه بین مولفهی انسجام با میزان خلاقیت مدیران و معاونان جمعیت هلال احمر استان زنجان.
5-1- سوالات تحقیق
آیا میان فرهنگ سازمانی و میزان خلاقیت مدیران و معاونان جمعیت هلال احمر استان زنجان رابطه معنی داری وجود دارد؟
***ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل و با فرمت ورد موجود است***
متن کامل را می توانید دانلود نمائید
چون فقط تکه هایی از متن پایان نامه در این صفحه درج شده (به طور نمونه)
ولی در فایل دانلودی متن کامل پایان نامه
با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند
موجود است
فرم در حال بارگذاری ...