وبلاگ

توضیح وبلاگ من

بررسی تاثیر برخی از خصوصیات مکانیکی پارچه

 
تاریخ: 04-12-99
نویسنده: فاطمه کرمانی

:
چروك یك نوع تغییر شكل سه بعدی پارچه است که معمولا در پشت زانو ساق شلوار بوجود می آید. چین خوردگی و چروك در پارچه زمانی روی می دهد که تعداد زیادی انحنای مضاعف در پارچه بوجود می آید. که در نتیجه تغییر شكل نسبتا دائمی در پارچه ایجاد می گردد.

از سال ١٩۵٠ مصرف کنندگان به طور فزاینده ای از چروك لباس های پشمی آگاهی پیدا کردند. در همان زمان تكنیك های شیمیایی برای جلوگیری از ایجاد چروك در پارچه های پنبه ای رواج یافت. البته پارچه هایی که از مخلوط پشم – پلی استر بافته می شوند بطور ذاتی استعداد

پایان نامه های دانشگاهی

 کمتری برای چروك شدن نسبت به پارچه های خالص پشمی دارند امروزه شرایطی که منجر به ایجاد چروك در پارچه ها می شوند بهتر شناخته شده است. و اینكه آیا لباس چروکدار برای پوشیدن مناسب است یا خیر، بستگی به این دارد که مصرف کننده از لحاظ بصری چگونه آنرا برآورد می کند.

هنگامی که نمونه ای تحت بار قرار می گیرد، مادامی که از حد کشسانی ماده تجاوز نشود، تنش کرنش از قانون هوک تبعیت می کند. در تمام ماده های مهندسی افزایش طول حاصل از نیروی کششی محوری، در راستای این نیرو با خود یک انقباض در راستای عرض به همراه دارد. قدر  مطلق نسبت کرنش جانبی به کرنش محوری، ضریب پواسون نامیده می شود، که معمولا با υ نمایش داده شده و اغلب برای ارتباط کرنش ها در دو جهت عمود بر هم استفاده می شود.
به دلیل اینکه منسوجات، به خصوص پارچه ها دارای خواص یکسان در همه جهات نیستند، عموما از انها به عنوان مواد غیر یکسان یاد می شود. ضریب پواسون معمولا برای ارتباط دادن تغییر شکل در دو جهت عمود بر هم استفاده می شود، اما در مکانیک منسوجات، واژه ارتباط دهنده بین تغییر شکل های طولی وعرضی مورد استفاده قرار گرفته، این واژه ضریب انقباض جانبی است و هدف از استفاده این واژه به جای ضریب پواسون در منسوجات، به این دلیل است که، رفتار غیرخطی و ماهیت تغییر شکل غیر الاستیک این مواد مشخص شود.


فرم در حال بارگذاری ...

« بررسی تکمیل و رنگرزی کالای پشمی با نانو TiO2بررسی خصوصیات و ویژگی های نخ های به کار رفته در تورهای ماهیگیری »
 
مداحی های محرم