1-1- کلیات
در محیط متغیر امروزی، موفقیت هر سازمانی مستلزم در اختیار داشتن منابع انسانی ماهر و کارآمد است. رقابت، ساختارهای سازمانی، بازارهای امروزی و بازار نیروی کار به گونهای است که سرمایهگذاری بر روی منابع انسانی را به عنوان یک راهبرد ضروری برای مدیران و سازمان، مطرح ساخته است (رینبیرد[1]، 2006).
از جمله مهمترین زمینههای سرمایهگذاری بر روی منابع انسانی، آموزش است (رای[2]، 2006). با توجه به این مطالب، بیشتر سازمانها، پیش از پیش توجه خود را به دورههای آموزشی به منظور بهسازی منابع انسانی خویش معطوف داشتهاند. نقش آموزش و بازآموزی در سازمان به حدی حائز اهمیت است؛ که آموزش یکی از مهمترین دل مشغولیهای مدیران و سیاستگذاران سازمانهای اثربخش را تشکیل میدهند. از آن جایی که سازمانها، سرمایهگذاریهای عمدهای را در زمینهی آموزش انجام میدهند، انتظار دارند منافع و دستاوردهای ملموسی به دست آورند. از این رو اهمیت و ضرورت طراحی و اجرای آموزشهای ضمن خدمت در سازمانها (آموزش کارکنان) به صورت یک امر طبیعی در آمده است، به طوری که همگان بر آن اتفاق نظر دارند. آموزش كاركنان، فرایندی است كه انطباق و سازگاری كاركنان را با محیط متحول سازمان و انطباق بهتر سازمان را با محیط بیرون فراهم میآورد. بنابراین سازمان به منظور رسیدن به حد مطلوب اقتصادی و صنعتی، بایستی آموزش نیروی انسانی را در صدر اولویتهای خود قرار داده و در زمینه تربیت مغزهای متفكر و مبتكر سرمایهگذاری كند. از این رو برنامهریزیهای بزرگ و فراگیر را باید بر پایه اندیشههای نو، آفریننده، پویا، پر توان و نگرشهای سازنده، دیدگاههای تازه و تعهد و دلبستگی ژرف منابع انسانی در سازمانها بنا نهاد (جعفری، 1380). با وجود این، آن چه در طراحی و اجرای آموزش اهمیت فوقالعادهای پیدا میکند، ارزیابی این نوع آموزشهاست؛ تا بتوان از نتایج به دست آمده، آموزشهای تکمیلی و جهتداری را در اثربخشی سازمانی طراحی کرد. از این رو فعالیتهای آموزشی باید به عنوان بخشی جدا ناشدنی از هر برنامهی سازمانی، در جهت سازگاری موفقیت آمیز آن سازمان با تحولات آینده باشد. توسعهی انسانی از طریق آموزش به عنوان فرایندی برای بهبود و اعتلای قابلیت و تواناییها، افزایش دانش و آگاهی، و تغییر گرایش و نگرش انسانها، اساسیترین نقش را در بهسازی و توسعهی سرمایههای انسانی در سازمان ایفا میکند (سید جوادین، 1387).
میتوان اذعان داشت که از جمله سازمانهایی که میتواند نقش مؤثری در توسعه اقتصادی کشورهای مختلف جهان داشته باشد، سازمان گردشگری است که با رشد صنعت گردشگری مکانهای دیدنی برای مسافران به سرعت در حال افزایش است. لذا ضرورت آموزش به صورت یك امر طبیعی و حیاتی برای صنعت جهانگردی درآمده است. بنابراین، ارزیابی اثربخشی سیستم آموزش در این صنعت از ابعاد مختلف میتواند به عنوان گامی مؤثر در جهت تضمین و توسعه اثربخشی آن به حساب آید.
[1] Rainbird
[2] Rea
***ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل و با فرمت ورد موجود است***
متن کامل را می توانید دانلود نمائید
چون فقط تکه هایی از متن پایان نامه در این صفحه درج شده (به طور نمونه)
ولی در فایل دانلودی متن کامل پایان نامه
با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند
موجود است
فرم در حال بارگذاری ...